Hänger du mycket i sociala medier? Och tycker att Höga Kusten är ett härligt ställe att bo på? Då kan du söka Höga Kustens förmodligen roligaste sommarjobb! Är du mellan 16-25 år, bor på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsvik och vill spendera sommaren med att dela med dig av ditt liv i sociala medier – läs vidare!

VAD INNEBÄR JOBBET?

 • Tillsammans med fem andra unga delar du bilder, filmer eller texter om din vardag som ung på landsbygden i Höga Kusten. Du använder dina egna sociala medier och postar inlägg med hastags #ungapålandsbygden och #ungaihögakusten.
 • Vad du delar och på vilket kanal du delar (Instagram, Youtube, Snapchat, TikTok, din blogg, Facebook, o.s.v.) bestämmer du själv. Det kan till exempel handla om dig själv, dina fritidsintressen, din familj eller vänner, smultronställen eller saker du engagerar dig i.
 • Under åtta veckor, med start v.24, delar du minst tre inlägg per vecka med bilder/film/text från ditt liv på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsvik.
 • Sommarjobbet startar med två digitala utbildningstillfällen 19 och 25 maj, båda med start 17.30. Det är viktigt att du kan delta dessa datum om du söker jobbet.

VAD FÅR DU?

 • Uppdragsersättning.
 • Digital utbildning och coachning kring platsvarumärke och sociala medier genom företaget Placebrander.
 • Nätverk bland andra unga landsbygdsinfluencers i Höga Kusten, Skåne och Halland.
 • Genom spridning via Leader Höga Kustens kanaler större synlighet av dina sociala media kanaler.

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta Felicia Edholm, felicia@leaderhogakusten.se / 070-563 09 78.

VEM SÖKER VI?

 • Du bor på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå eller Örnsköldsviks kommun
 • Du är mellan 16 och 25 år
 • Du gillar att uttrycka dig via sociala medier genom att berätta och visa ditt liv, dina fritidsintressen, platsen där du bor och människor du umgås med.
 • Storleken/antalet följare på dina kanaler spelar ingen roll.
 • Du behöver ha ett öppet konto.

Vi strävar efter att sätta samman en grupp som är blandad i geografisk utbredning, kön, etnisk bakgrund, ålder, intressen och sociala medier-kanaler.

Ansök till sommarjobbet innan 9 maj!

Förra årets landsbygdsinfluencers

Nedan kan du se vilka som delade med sig av sin sommar i Höga Kusten förra 2020:

NAMN: Angelica Westberg
ÅLDER: 25
KOMMUN: Kramfors
INSTAGRAM: @hamragarden

“25 år gammal, uppväxt utanför Örnsköldsvik. Numera bosatt på en gammal släktgård i Nyland, utanför Kramfors. En fotograf med ett brinnande intresse för inredning, livet på landet och alla gamla ting. “I det enkla bor det vackra” är mitt motto.”

NAMN: Rikard Gidlund
ÅLDER: 20
KOMMUN: Örnsköldsvik
INSTAGRAM: @glidislund

“Halloj, Rikard här! Jag är en student som pluggar industriell design och produktutveckling. Nu i sommar kommer ni få ta del av lite hobbyprojekt där jag bygger och svetsar olika roligheter så väl som ta del av sysslor jag gör för att koppla av såsom fiske, naturliv och såklart traktorer! Häng med på min insta så får ni se vad jag har för mig!”

NAMN: Klara Andersson Lind
ÅLDER: 16
KOMMUN: Härnösand
INSTAGRAM: @klara.alind

“Jag heter Klara och är 16 år och bor i Älandsbro strax norr om Härnösand. Jag tänkte posta om min vardag som består mycket av mina vänner och familj, sång, dans, och övriga hobbies.”

NAMN: Sarah Sediqi
ÅLDER: 20
KOMMUN: Sollefteå
INSTAGRAM: @sarah99_mimmi

“Jag heter Sara Sediqi och är väldigt glad över att jag ska jobba som influenser. Jag med hjälp av mina instagram konto kommer jag posta om min livsstil och samhällsfrågor som jag brinner för just nu. Det kommer att vara mest fokus på allt från att äta hälsosam till att uppmärksamma Norrland och ungdomars röster från Norrland. Hur sjuk!”

NAMN: Linnéa Öberg
ÅLDER: 25
KOMMUN: Örnsköldsvik
INSTAGRAM: @designandrabullar
BLOGG: designandrabullar.com

“Jag heter Linnéa Öberg, verksam keramiker och illustratör i Örnsköldsvik. Det är jag som driver Design Andra Bullar där färg, form och funktion står i centrum. Jag vill driva traditionen av hantverk, dess glädje och kunskap framåt. På ett modernt vis, med mina tankar och idéer.”

NAMN: Marcus Dahlle Dahlberg
ÅLDER: 19
KOMMUN: Kramfors
INSTAGRAM: @dahlledahlberg
BLOGG: dahlle.blogg.se

”Hej! Jag heter Dahlle Dahlberg och jag är bloggare och normkritiker som studerar media till vardags. I sommar kommer ni att få följa med mig på mina sociala kanaler. Där kommer jag posta mode, tankar om livet, min kamp mot normer, men också om psykisk och fysisk hälsa/ohälsa. Jag hoppas du hänger med på min resa, och att du får en underbar sommar. Kram Dahlle!”

För att se alla inlägg – följ #ungihögakusten

Klicka på ikonen för att komma till #ungihögakusten